4 december 2014, de eerste controle.

Op 4 december ga ik op voor de eerste controle na mijn ontslag uit het ziekenhuis. Ik ben in deze eerste week thuis 4 kilo afgevallen. Dit komt doordat ik nog steeds wat last heb van misselijkheid en sowieso slecht eet, ik ben mij daar ook wel van bewust. Ontbijt 1 boterham, lunch soms met wat fruit en de avondmaaltijd, nou een eetlepel of 5 is al heel wat :-).

De arts tilt hier nog niet heel zwaar aan, wel opletten uiteraard. de bloedwaarden gaan in rap tempo omhoog: Leukocyten van 1,4 naar 2,8 (moet 7 á 8 worden); de rode bloedlichaampjes zijn met 80 bijna op peil en de bloedplaatjes zijn met 177 op peil. Voor wat betreft de voeding adviseert zij te eten wat ik lekker vind. Snoep prima, gewoon doen. Kleine en meer maaltijden eten. Ik vraag haar of ik ook niet wat aanvullende voeding kan krijgen via Nutrion drinks. “Ja hoor”, en ze schrijft direct een recept voor 3 maanden uit. Op mijn vraag of een maand niet genoeg is, antwoordt zij “nou meestal niet”. Waarbij het voor mij duidelijk wordt dat het voedingsprobleem veel voorkomt en kennelijk ook niet met een paar weken is opgelost……
Achteraf heb ik de Nutridrink nooit opgehaald, ik vond hem in het ziekenhuishuis al goor, dus heb ik het met succes toch maar zonder geprobeerd.

Het slapen is ook wisselvallig, in die zin: ’s nachts wordt ik erg vaak wakker, het lijkt er soms op dat ik mijn draai niet goed kan vinden. In mijn dagpatroon echter merk ik wel dat ik veel slaap nodig heb. Aan het einde van de ochtend en het einde van de middag (of begin van de avond) slaap ik met gemak 2 uur zónder wakker te worden. Ook dit is een normaal verschijnsel, zeker die slaap zal ik echt nog wel nodig hebben. Ik moet wel een klein beetje oppassen dat ik het dag – nachtritme in stand houd. Het is wel zo dat ik mijzelf, bewust, al een beetje belast. Ik sta ongeveer om 9 uur op, ontbijt een beetje, en laat de hond uit, nou ja :-), 10 minuten lopen, 10 minuten zitten in het park waarbij de hond zichzelf uitlaat, en weer 10 minuten terug naar huis. Dan laad ik de vaatwasser uit, rommel nog wat rond en dan is de koek wel weer even op….. De arts vindt dit overigens wel erg goed.
Voorlopig loopt het herstel dus keurig volgens het boekje maar het zou van mij best sneller mogen. 8 januari de volgende controle en begin februari nog een volledige CT-Pet scan. Toch ook weer even een spannend moment.

De rest van de maand verloopt redelijk rustig tót het weekend voor de kerst. We hebben het er samen over gehad, maar het werd nu gewoon tijd om een klein risico te nemen en alle “ver weg kinderen en kleinkinderen” weer een keer te zien, de laatste keer was begin oktober. Het risico op een verkoudheidje mogen we nu zo zoetjes aan ook nemen. Wat wij zeker wisten was, dat het vermoeiend zou zijn :-). Marianne en Arno en de 3 kinderen beten het spits af, zij bleven 2 nachten slapen. Héél gezellig maar zoals verwacht vermoeiend. Hester met haar 4 kinderen kwam 2 dagen later, op kerstavond en bleef mede in verband met de sneeuw tot maandagochtend. Wederom heel gezellig maar vermoeiend. Ik heb ook beide keren niet aan de middagactiviteiten deelgenomen, strandwandelen bij Kijkduin e.d. maar lekker naar m’n bed gegaan. Gelukkig nu uitblazen tot eind van dit jaar. Wat erg fijn was dat in beide gevallen ons huis weer keurig werd opgeruimd en zelfs de wasmachine draaide al! In het eerste weekend van 2015 komen Ruud, Yvette en de kleine Lenn.

2 thoughts on “4 december 2014, de eerste controle.

 • Yvonne

  on

  Beste Harm,
  We hebben je blog weer gelezen, en zien een positiever verhaal dan de vorige keren. Gelukkig maar, we verwachten niet anders van jou.
  Je eetlust is nog niet goed, maar zit zeker vooruitgang in als bij de vorige berichten van je. Er komt een tijd dat we gezellig aan 1 tafel zitten, en een heerlijke maaltijd delen gezamelijk. Maar dat is voor later.
  Voorlopig zien we een vrolijkere bikkel, die lekker naar buiten gaat, en huishoudelijke klusjes doet. En iemand die waar wij allemaal ons petje voor afnemen.
  Heel veel verdere gezondheid toegewenst, en toch hele fijne feestdagen en zeker een kern gezond 2015,16,17,18,19, enz, enz..

  Groetjes, Yvonne en Arie..
  Ps: We zijn vanaf 22 Augustus man en vrouw. Getrouwd dus..

  • Hoi Yvonne & Arie,
   Leuk dat je weer reageert. Het klopt dat ik heel voorzichtig stapjes vooruit maak. Hoewel we hebben nu de kerstboom staan, 2 dagen over gedaan en in 3 etappes maar hij staat. Hettie is inmiddels ook een beetje uit haar “dipweekje” en wordt ook weer wat actiever. Zo samen weten wij ons aardig te redden. Wat mooi Yvonne dat je Arie ” op de knieën” hebt gekregen en nu getrouwd zijn. Alsnog gefeliciteerd met die grote stap.

Comments are closed.