5 januari 2015, een nieuw (controle-)jaar

Na een stormachtig einde van 2014 het eerste weekend in 2015 de laatste van de “ver weg kinderen” met één kleinkind op bezoek. Ook zij bleven 2 nachtjes slapen. Het bleek uiteindelijk dat het aantal (klein-)kinderen dat bleef slapen niet zo veel uitmaakte, allemaal bijna even vermoeiend maar we hebben wel een geweldige tijd samen gehad en dát telde voor ons!

Dinsdag 5 januari ben ik voor controle naar het ziekenhuis geweest. Het bloed was iets verstoord door een vrij zware en aanhoudende verkoudheid, maar de leukocyten hadden een mooie waarde: 6,4. Dat zag er dus prima uit. Sinds ik uit het ziekenhuis ben, nu zo’n 5 weken thuis en in de eerste weken zo’n 6 kilo afgevallen. Het gewicht lijkt nu stabiel te zijn. De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk vooral in het minder goed eten. Zelf vind ik dat ik redelijk goed eet, zeker het avondeten gaat goed, maar door het wat later opstaan worden het ontbijt en de lunch nogal eens samengevoegd. (klinkt veel beter dan dat ik zeg dat ik de lunch geregeld oversla 🙂 ).
De dokter vond dit zeker geen probleem en het komt veel voor.

Qua conditie is het lastig, ik wil meer dan ik kan. Ik vind dat verschrikkelijk vervelend. Toch zit er al een lichte vooruitgang in, ik heb van de week al 2x zo’n 3 kilometer gelopen. Dat ik daarna ’s middags nog wel 2 á 3 uur slaap is niet erg, schijnt ook erg goed te zijn voor het herstel.

Hettie heeft deze week haar eerste botversterkende infuus gekregen. Dit infuus heeft ze thuis gekregen en duurde ongeveer een uurtje. Dat dit thuis gebeurt is wel erg prettig. Er horen “lichte bijverschijnselen” bij zoals wat spierpijn en een beetje verhoging. Nou dat viel tegen. 2 dagen hoge koorts en verschrikkelijk veel spierpijn. Hettie heeft erover gebeld, maar toen bleek dat dit dus ook wel kon……… Dit gaat dus 5 jaar lang 2x per jaar gebeuren pffff.